Mijn Behandelingen

Algemene Klachtenbehandeling

Door middel van algemene klachtenbehandeling wordt met de allernieuwste behandeltechnieken gewerkt aan herstel van pijnlijke spieren en gewrichten. Maar ook voor dieper liggende problemen als slijmbeurs, onderrug klachten, e.d. Dit is een intensieve, curatieve (herstellende) massage.

De algemene klachtenbehandeling omvat klachten van je nek tot je bekken. Voor een optimale behandeling zal er eerst een intake (anamnese) plaats vinden, voor de juiste diagnose en om een bijpassend behandelplan op te stellen.

Bekkenscheefstand

Veel klachten in ons bewegingsapparaat worden veroorzaakt door bekkenscheefstand (beenlengte verschil). Hierdoor kunnen wervels en de wervelkolom verschuiven, waardoor er lichamelijke klachten ontstaan. Bekkenscheefstand kan veroorzaakt worden door een val, een misstap of een trauma. Bij uitzondering kan een bekkenscheefstand ook veroorzaakt zijn door een operatie of door problemen bij geboorte.

Veel voorkomende klachten bij bekkenscheeftstand zijn: rugklachten, knieklachten, heupklachten, nekklachten, voetproblemen, etc. Het lichaam gaat compenseren, waardoor nog meer klachten ontstaan. Correctie van het bekken zal op een natuurlijke manier plaats vinden en zal door mij als therapeut na correctie intensief behandeld worden. Zo kan het lichaam wennen aan de nieuwe stand en behandel ik de spieren die een reactie geven op een goede houding van het bekken.

bekkenscheefstand

Ontspanningsmassage

Een ontspanningmassage is een uitgebreide lichaamsmassage waarbij combinaties van diverse technieken worden toegepast. Bij deze technieken horen onder andere zachte tot stevige grepen. Ontspanningsmassage geeft een diep gevoel van rust en ontspanning en activeert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. De bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor de spieren en het zenuwstelsel worden geprikkeld en de hersenen worden gestimuleerd om endorfine (lichaamseigen pijnstiller) aan te maken.

Het resultaat is een vermindering van veel voorkomende psychosomatische klachten als:

  • Rug- en nekpijn
  • Slaapklachten
  • Spanningshoofdpijn
  • Maag- en darmklachten
  • Stressklachten
  • Algehele spanningen

Deze massage is uitstekend geschikt om eens even een moment voor jezelf te nemen, en door de behandeling helemaal tot lichamelijke en geestelijke ontspanning te komen.

Sportmassage

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De afvalstoffen worden hierdoor positief beïnvloedt. Hierdoor herstel je sneller en kun je weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

Sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van een warming-up. Een ander effect, maar dat geldt voor meerdere vormen van massage, is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen. Sport en andere lichamelijke activiteiten in het dagelijks leven, hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam. Daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Sportmassage hoort bij een gezonde levensstijl en het beter zorgen voor je eigen lichaam.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is gericht op het losmaken van verklevingen in het bindweefsel. Bindweefselmassage is een zeer krachtige en sterk doorbloedende massage met zeer sterk verbeterende werking op bloedvaten, bind- en steunweefsel en vervolgens op de opperhuid. Door het opheffen van de verklevingen met de bovenste spierlaag, zal de lichamelijke bewegingsvrijheid veel groter worden en verbeterd zijn. Bindweefselmassage is van invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties, zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

Soepel bindweefsel zal de beweeglijkheid van het lichaam vergroten en een algemeen gevoel van welbehagen stimuleren.

Deep Tissue Massage

Deep tissue massage is een krachtige massage. Zeer effectief tegen langdurig opgehoopte spierspanningen in je lichaam. Het is een langzame, diepe en stevige massagetechniek die blokkades opheft en opgehoopte afvalstoffen laat vrijkomen.

Deze massage wordt vooral met de knokkels, onderarmen en ellebogen uitgevoerd. Direct na de behandeling kan het lichaam even een reactie geven, maar op de lange termijn is deep tissue een bijzonder effectieve massage om je lichamelijk zeer goed te voelen.

Het advies is om na de behandeling  flink water te drinken, waardoor afvalstoffen door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd kunnen worden.

Tennisarm

Een tennisarm is een niet-bacteriële ontsteking van een pees ter hoogte van de elleboog. Deze pees zit aan de buitenkant van de elleboog. Deze pees is verbonden met de de extensor spieren (strekkers van de hand), die je gebruikt als je je elleboog strekt en als je je hand buigt. Dat tennisarm klachten ontstaan na overbelasting is niet altijd waar. Het lijkt erop dat sommige mensen nou eenmaal meer kans hebben op het krijgen van peesblessures. Je hoeft ook geen tennisser te zijn om last te hebben van een tennisarm.

Tennisarm therapie wordt volbracht in een korte periode en is zeer effectief.

Tennisarm

Golfarm

Een golfarm is het gevolg van verhoogde spierspanning van de binnenste onderarmspieren. Deze verhoogde basisspanning wordt gecreëerd als men veelvuldig dagelijks en langdurig de betreffende spieren licht of krachtig aanspant. De medische term is epicondylitis medialis humeri. Een golfarm is een pijnlijke aandoening van de gemeenschappelijke vinger- en polsreflectoren t.h.v. de botaanhechting aan de binnenzijde van de elleboog.

Een golfarm ontstaat niet van de ene op de andere dag, maar ontwikkelt zich gedurende enkele weken tot maanden. Vaak zijn bij herhaling grote belastingen de oorzaak van een golfarm. De pijnklachten kunnen echter optreden van het ene op het andere moment en als accuut ervaren worden.

Golfarm therapie wordt volbracht in een korte periode en is zeer effectief.

Golfarm

Wervelcorrectie

Bij manuele wervelcorrecties  werk ik als therapeut en u als cliënt samen om gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil eenvoudig en effectief te corrigeren, waarna de behandeling van de spieren volgt. Op deze manier zal het lichaam de correcties zelf op gaan pakken en makkelijker accepteren.

80% van alle gewrichtsklachten hebben hun oorsprong in de spieren. Een goede combinatie van wervelcorrectie en behandeling van gerelateerde spieren is essentieel voor blijvend herstel.

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage richt zich niet alleen op het verminderen, maar ook op het voorkomen van hoofdpijn/migraine. Door de massage zullen, met name, de nekspieren behandelt worden, waardoor de pijn verlicht wordt en deze zal verdwijnen. Ook wordt er gekeken naar de oorzaak van de hoofdpijn.

Klachten van hoofdpijn zijn vaak gerelateerd aan spanningen en stress uit het dagelijks leven.

Klassieke stoelmassage

Stoelmassage is een behandeling van nek, schouders, heupen, armen en handen die in een speciaal voor deze massage ontwikkelde stoel wordt gegeven. De stoelmassage verhoogd de concentratie, geeft meer energie, verkwikt, is stress verlagend, vermindert spanning en stijfheid in de spieren en stimuleert de bloedsomloop. Het bijzondere van deze massagevorm is dat de persoon zijn kleding kan aanhouden. De massage duurt 15 á 20 minuten.

De massage is niet alleen prettig en ontspannend op het moment zelf, maar er gaat ook een preventieve werking vanuit.

 

Specialisatie Stoelmassage

Bij de specialisatie stoelmassage gebruiken wordt gebruik gemaakt van massageolie. Op deze manier worden de spieren behandeld die zich hebben vastgezet en veel voorkomende (werk)klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, nek- & schouderklachten en tintelingen in de armen en handen.

Deze zeer effectieve massagevorm vindt dus op de blote huid plaats. Het niet te masseren gedeelte wordt zorgvuldig afgedekt met handdoeken zodat de kleding niet word vervuild met massageolie.

Zeer geschikt als korte massage sessie op de werkvloer.