Laat je jezelf regelmatig masseren, dan mag je ervaren hoe ontspannen dit kan zijn. Alle stress mag je achter je laten en je mag een compleet gevoel van welzijn ervaren. Massage doet nog veel meer dan je alleen goed laten voelen. Wetenschappelijk is aangetoond dat massage zowel psychische als fysieke voordelen voor je gezondheid heeft.

 

Spierherstel

Door het masseren van je lichaam, wordt er gezorgd voor een goede bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor herstelt het lichaam sneller. Fysieke inspanning als bijvoorbeeld sporten zorgt voor de ontwikkeling van melkzuur in je spieren, waardoor er vermoeidheid zal optreden. Door massage wordt lichamelijk herstel na een fysieke inspanning bevordert, zodat het lichaam weer snel topfit is. Dat is de reden waarom topsporters na een zware inspanning gemasseerd worden. De vermoeide spier herstellen sneller, waardoor ze in staat zijn nieuwe lichamelijke prestaties te leveren.

 

Stress en humeur

Mentaal en fysiek zijn vaak aan elkaar verbonden. Bij pijn en vermoeidheid heeft dat ook effect op je humeur. Als je goed in je vel zit dan heb je ook een beter humeur en ben je een prettig persoon voor jezelf en je omgeving. Massage is van grote invloed om je mentaal en fysiek beter te voelen en om je meer te ontspannen. Regelmatig een massage behandeling kan de kans op een depressie verminderen.

 

Preventief

Vaak blijven we veel te lang met spierklachten en blessures rond lopen. Ook vaak omdat we niet weten welke therapie het beste voor ons is. Hierdoor kunnen spieren, pezen en gewrichten zo beschadigd raken dat de klachten steeds erger worden. Pijntjes, vermoeidheid en klachten kunnen je belemmeren in je activiteit. Daarom is jezelf preventief laten masseren goed om veel klachten weg te houden en je welzijn sterk te verbeteren.

 

Gezond door massage

Dankzij massages wordt je minder snel ziek door de positieve effecten op het immuunsysteem. Ook krijgen lichamelijke ziektes die veroorzaakt worden door stress minder de kans. Psychische klachten als onrust en stress nemen sterk af of worden voorkomen.

 

Conclusie

Massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.